Anti-Gravity League

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
F3B-anläggning Info och bulletin

Senaste nytt!

E-mail Print

 

Byggnation pågår!

 

Efter många timmar med papper, penna och dator så är äntligen layouten på displayen klar.Det har varit mycket funderande och skissande för att hitta en layout som känns bra och som blir lätt överskådlig. Vi har valt att tillverka moduler enligt ritningen till vänster som sedan sätts ihop till en hel skärm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi började skissa på skärmen så tänkte vi oss två textrader i övre fältet men konstaterade ganska snart att det fanns ett behov för tre om det skulle bli lättläst och överskådligt. Bilden visar en tänkbar layout för momentet speed. Skulle det visa sig att detta inte är det mest optimala så har vi möjligheter att själva göra förändringar eftersom att det i skärmpaketet ingår en dator för att styra resultattavlan. Samtidigt som modulerna produceras så har bygget av ett skåp påbörjats som ska inrymma samtliga detaljer som hör till. För att lätt kunna flytta anläggningen och ha den hjulburen har en släpkärra köpts in för ändamålet.

På återhörande!

/Bjarne

 

 

Mer grejer

E-mail Print

Ett par paket till har kommit!

Under veckan så har det varit julafton på Hyttgatan. Det har ramlat in två paket med grejer till resultatanläggningen.

KontakdonDet ena innehöll kontaktdon till kablarna från PLC:n till A respektive B-linjen samt till tutknapparna. Det paketet lämnades över till Kaj så att han inte behöver sitta sysslolös på kvällarna.

FjärrstyrningDet andra paketet tog jag hand om och lämnade till Micke som hjälper oss med PLC-delen. Det innehöll sändare och mottagare från Åkerströms till de funktioner som ska kunna styras utan att behöva dra med kablar på fältet.

 

Mer information kommer!

/Bjarne

 

Ormbo

E-mail Print

Det börjar bli mycke nu...

Kablarna mellan A- och B-linjen ramlade ner idag och 8st tuthandtag var redan tillverkade. Jag kommer att få mycket ledigt utrymme här hemma när vi ska plocka ihop detaljerna på Brattforsheden, nu står det halvt ihopplockade F3B-grejor i hela källaren och Christina börjar muttra om att man måste klättra för att komma fram. Men hon är minst lika glad som jag för vårat projekt, skulle jag tro...

/Kaj

 

 

Tangentbordsjockey

E-mail Print

Mikael är vår resurs!


Här sliter han sitt hår i förtvivlan för att försöka förstå hur reglerna ska fungera i programmet. Maskinen som ska användas kommer att bli en Plc Siemens S7-1200 samt en dator för att hantera display. Moderna grejor och framtidsäkra! Får han bara till det så ska vi snart börja hårdvarutesterna! Vansinnigt spännande!!

/Kaj

 

Arbetet har börjat

E-mail Print

Nu händer det saker!

Under lång tid har avsaknaden av en funktionell tävlingsanläggning varit det största hindret för F3B-tävlingar att genomföras i Sverige, men nu verkar det som AGL kommer att kunna erbjuda oss med hjärtat klappande för termiksegelflyg ett verktyg för tävlingsarrangörer. TeaserArbetet har börjat med att konstruera en F3B-tävlingsanläggning som ska duga även internationellt. Tanken är att den ska fungera för tävlingar först och främst i F3B men också F3J.

Jag ska försöka att lämna ut regelbundna bullentiner om projektets framskridande här.

Välkommen åter!
/Kaj

 

 

 


Sök på AGLs sidor

AGL Event

No events

AGL stödjs av...