Anti-Gravity League

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Om AGL Om AGL

OM AGL

Flygning

 

AntiGravity League, AGL är en modellflygklubb som har sin hemmaarena på Brattforshedens flygfält och som bedriver sport- och tävlingsverksamhet med såväl motor- som segelflyg. AGL är ansluten till RF (Riksidrottsförbundet) via SMFF (Sveriges Modellflygförbund) och kan därför bedriva sanktionerad tävlingsverksamhet i enlighet med FAI´s (Federation Aeronautiqe Internationale) riktlinjer.

De visioner som ligger bakom AGLs bildande omfattar bl.a. att; Samla liksinnade modellflygare som vill medverka i utvecklandet av sporten; Utöva och arrangera tävlingsverksamhet inom modellsegelflyg; Förvalta Brattforshedens flygfält för modellflygverksamhet på ett hållbart sätt. AGL är en landsomfattande klubb utan någon exceptionellt "lokal" förankring förutom fältet Brattforsheden i Värmland.

AntiGravity League (AGL) fick hösten 2008 sin start i några kamraters spånande om att starta en modellflygverksamhet med möjligheten att driva igenom sina visioner om att verka för att sprida intresset för modellsegelflyg i Sverige. Med den humoristiska faktorn inblandad valdes namnet AntiGravity League, avsikten var också att skapa en modellflygklubb med utåtriktad profil och lite uppkäftig attityd, helt i idrottens sanna anda! Att förlägga verksamheten till Brattforshedens flygplats var en naturlig fortsättning på en modellsegelflygtradition som pågått där sedan början på 70-talet.

Med friska ambitioner och okuvad glädje har vi nu under några år arbetat för att etablera både AGL och Brattforshedens flygplats som en institution där modellflyg bedrivs av klubbens medlemmar dels som sportflyg men också tävlingsverksamhe, då främst inom den internationella tävlingsformen F3B. AGL har med framgång representerat Sverige på modellsegelflygtävlingar i Europa och kommer att göra det igen, ännu bättre!

 

Sök på AGLs sidor

AGL Event

No events

AGL stödjs av...